Hoppa till innehåll

Dalecarlia Music Awards!

Malin Foxdal Trio vann priset Årets Folkmusik på Dalecarlia Music Awards 2018!

Motiveringen från juryn:

”Med egenskrivet material, såväl text som musik, sätter Malin Foxdal trio tummen på en ytterst aktuell fråga: hur vi ser på och hur vi behandlar ”de andra” med utgångspunkt i Ola Larsmos bok Swede Hollow. En bok som berättar om hur amerikanerna såg på och behandlade de nyinflyttade svenskarna i Swede Hollow i början av 1900-talet. Efter utsålda hus på Dalateatern väntar nu en ytterst spännande turné för Malin Foxdal Trio.”

Vi är så glada för priset och den uppmärksamhet som vi fått för vår föreställning. Ett stort tack till Johan Nordin, vår ljud- och ljustekniker, som i hög grad bidrar till framställningen och känns som en fjärde ensemblemedlem. Ett stort tack också till Stephen Rappaport, vår regissör, som varit med hela vägen och fått oss att våga kasta oss ut och lita på att det bär…

Tack även till Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Folkmusikens Hus & Bilda Mitt, Dalateatern, Dalapop, Musik i Dalarna och Landstinget Dalarna, som gjort detta möjligt.

Nu får vi ny energi för den fortsatta turnén och arbetet med skivan! Hurra!!!

Lämna ett svar