”Förutom Dalalåtarna finns en del Dan Andersson, Bellman samt Taube på repertoaren, alla med lekfulla och fräscha arrangemang, framförda med lyhördhet, scennärvaro och finess. Malin Foxdal har en röst som berör och en utstrålning och scenglädje som får alla att bara vilja ha mer."

Hälsinglands Tidning

NY SKIVA! Malin Foxdal Trio - Swede Hollow släpps 21 juli 2018. Se Köp CD

Malin Foxdal - sång, oktavmandolin
Anders Nygårds - fiol, sång
Magnus Zetterlund - cittern, gitarr, sång

Tre personliga uttryck möts i mästerligt spel och stämsång.
Genom tradition och improvisation, med stark scenisk närvaro, skapar trion magisk musik i stunden.

Trions konsertprogram innehåller allt från folkmusik och jazz, till Dan Andersson och egna låtar. Trion har även två musikteaterproduktioner; Brorslotten och På andra sidan Swede Hollow.

Malin Foxdal har beskrivits som ”folkmusikens Monica Zetterlund". Hennes säregna blandning av svensk folkmusik och visa med influenser från amerikansk folkmusik och blues har vunnit både publikens och kritikernas hjärtan. 

Anders Nygårds, storspelman från Rättvik, har skrivit filmmusik till Maria Bloms filmer och bl a spelat med Lars Winnerbäck och Magnus Uggla. Mer info: andersnygårds.com

Magnus Zetterlund spelar bl a med Nordic och Tomas Ledins Höga Kusten Kapellet. Mer info: magnuszetterlund.com

”Sveriges nästa stora vis- och folkmusiksångerska har landat. Malin Foxdal står här fullständigt rak och självständig i sitt artisteri."
Alexander Agrell - Sydsvenskan.

"Jag vet inte hur det går till, men mot slutet är man trollbunden. Bådeav musiken och av texterna, som bärs fram av Foxdals breda register som sångerska. Hon tillhör den där sorten som kanta fram en berättelse. Två ord räcker sen vill man höra fortsättningen. När hon är som bäst närmar hon sig mörkret i vistraditionen. Den brustna kärleken. Sorgen. Döden. Hon tar genren till en helt nivå genom att väva samman svenskheten med blues, bluegrass och amerikansk folkmusik.”
Jesper Bengtsson, Eskilstuna Kuriren

”Så självklar, helgjuten och osökt känns hennes cross-over. I övrigt har Malin Foxdal här utforskat och funnit sin egen stil. Speciellt berömvärd är den ofta omilda och alltid intressanta behandlingen av låtarnas harmonik. Malin Foxdals röst, mig veterligen enavde bästa i svensk folkmusik i dag, har en imponerande bredd. Klara, mörka klanger, ljusa ofta hest beslöjade toner, en fullkomnad tonträff,en väldigt varierad dynamik, enförbluffande lätthet och därtill en naturlig fallenhet för folkmusikaliska tolkningar gör henne värd att lyssna på oavsett sammanhang.”
Petter Terenius - Folkmusik & Dans

X