Warning: The magic method WPML_Absolute_Url_Persisted::__wakeup() must have public visibility in /customers/1/a/f/malinfoxdal.com/httpd.www/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/classes/url-handling/resolver/wpml-absolute-url-persisted.php on line 30 Clas Yngström och Malin - Akustisk blues. Avskalad, otämjd och expressiv.
Bild på Malin och Clas

Clas & Malin

Akustisk blues. Avskalad, otämjd och expressiv. 
Musik från 50-talet och fram till idag, med klassiker av Koko Taylor, Ray Charles och Albert King till eget material. Clas & Malin tar med dig på en resa genom blueshistorien!

Clas Yngström - En världsartist som med sin tunga bluesrock och Hendrix-tolkningar turnerat över 30 år tillsammans med Sky High. Clas har av organisationen Blues Hall of Fame i USA utnämnts till ”Legendary Blues Artist”. Här tar han sig an sina musikaliska rötter på ett nytt sätt.

Clas & Malin möttes när Clas var Malins lärare på estetiska gymnasiet i Falun. Sedan dess har de spelat tillsammans och turnerat över hela Sverige och även i USA.

"Clas Yngström föddes, om inte med en silversked, så åtminstone med en Strata i munnen. ...Och det är bara att konstatera att jag blir nockad ... Det är renodlad blues spirituals från amerikanska södern och referenspunkten är " O brother where art thou" ... Yngström visar vilken makalös gitarrist han är i låtar som spänner från riktigt tidig blues fram till nutida traditionsbärare som Eric Bibb. ...Foxdal sjunger med glödande intensitet och känsla, har femtielva oktaver brett register och väver på ett naturligt sätt in svensk kulning i vissa låtar. Deras uppenbara villkorslösa kärlek till den här musiken sveper med sig mig också ... Vackert."
Erik Süss, Arbetarbladet

“En massa röd blueskärlek. Bara att höra honom stämma sin tolvsträngare är en ren njutning och när de kommer igång kan inget stoppa dem. Clas och Malin kan sin sak, förutom musikaliska själsgåvor visar de prov på dramatiska talanger."
Åsa Johansson, Falu Kuriren

”Oj, vilket sväng...Det här är live när det är som bäst!”
Ulf Lundén - Dalademokraten

”En magisk Foxdal och fint strängspel av Yngström. Här blandar de två blueshistoria och eget material i en fin brygd”
Ulf Johansson - Lira

“Malin Foxdal har verkligen en bluesig röst som med sin lite nordiska klang gör det blåa ännu blåare. Och Clas gitarrspel på tolvsträngat. Helt lysande.”
Magnus Börjesson – Nerikes Allehanda

”Ibland blir man avundsjuk. Jag hade gärna varit närvarande när den plattan spelades in i Nässjö Kulturhus. Det verkar ha varit en sådan bra kemi där, mellan Malin & Clas, och med publiken.”
Björn Stenberg- UNT

X